Koti koristui keltaiseen

Keltainen ei koskaan ole kukkien värinä ollut niitä ehdottomia suosikkeja, mutta jotenkin se kuuluu vaan kevääseen. Kun bongaa tien pientereelta ensimmäisen leskenlehden tietää, että kevät on tullut. Pitkän valkoisen, harmaan ja ruskean kauden jälkeen ne loistaa kuin pyäreät auringot maastossa ja vielä aina yllättävissä paikoissa. Jossakin, missä minkään elävän ei kaiken järjen mukaan pitäisi kasvaa.

Mutta kevät on keltainen. Miksiköhän monet kevään ensimmäisistä luonnonkukistakin loistavat juuri keltaisen eri sävyissä? Siksi, että ne varmasti huomattaisiin? Etteivät ne joutuisi kilpailemaan muiden värien kanssa? Vai onko siihen jokin luonnontieteellisen selitys?

Keltainen siis kuitenkin herättää maan ja hyvä niin. Keväällä minäkin annan itselleni luvan rakastaa keltaisia kukkia!

Syntymäpäivälahja, kuin keväinen aurinko.
Pääsiäisen koristelu alkoi perinteisesti ovikranssilla. Siitä tuli tänä vuonna poikkeuksellisenkin runsas ja hersyvä.

Perinteisesti nämä oksat on saaneet aina sesongin mukaisia koristeita. Tänä vuonna meinasi käydä jo huonosti, kun kissa otti sen kiipeilypuukseen. Ihme kyllä, maljakko säilyi ehjänä ilmalennosta pienon päältä kivilattialle. Oksia ei juuri sillä hetkellä ollut aikaa asetella uudelleen, joten järjestys on nyt hyvin ”naturel”.
Yksi vuosia mukana seuranneista koristeista ajalta, jolloin olin joulun alla tehnyt kortteja servettitekniikalla. Tässä sovelsin tekniikkaa päällystämällä styroksmunan keväisesti kuvioidulla servetillä ja liimaamalla kuumaliimalla vielä muutaman pistaasipähkinän kuoren peittämään lenkin kiinnityskohtaa.
Tänä vuonna ulkokukat jäivät sisätiloihin; ei ollut puhtia kuljettaa niitä aina yöksi sisälle pakkasia pakoon. Monesti on parempi rakentaa yksi näyttävämpi asetelma eli monesta pikku purkista poistetut sipulit saivat toisistaan kaverin. Kunhan maa sulaa, ne pääsevät puutarhaan multaan odottamaan seuraavaa kevättä.
Poikkeus vahvisttaa säännön eli sinisin terveisin helmililjan myötä…

OIKEIN RENTOUTTAVAA PÄÄSIÄISEN AIKAA KAIKILLE!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s